Kort verhaal over kleding

Kort verhaal over kleding

Het is eind augustus en het is nog lekker warm buiten, je bedenkt ’s ochtends voordat je naar je werk gaat of je vandaag wel of geen jas aan hoeft. Je neemt het besluit om een dun spijkerjasje aan te trekken. Terwijl je op de fiets ziet denk je na over het weer en de manier waarop mensen zich aanpassen aan het weer door middel van het dragen van kleding. Je komt aan op het station, zet je fiets neer en neemt de trein richting het werk. Ondertussen denk je verder, in de winter was het zo koud geweest in deze jas, maar nu zweet je en besluit je om je jas uit te trekken.

Dagen verstrijken, het wordt herfst en je besluit om de Air Force jas weer uit de kast te halen, je Airforce jas van het merk in Gold We Trust is heerlijk warm. Je ervaart opnieuw het comfort van de zomer zodra je de jas aantrekt. Nu nog handschoenen en een muts en je bent weer helemaal klaar om naar het werk te gaan. Opnieuw zit je op de fiets en denk je na over de jas die je aan hebt getrokken, je krijgt een déjà vu naar de warme zomerdag waarop je nadacht over je zomer jas. Dan begint het te regenen en jij zet je capuchon op en komt droog aan op het station.

Door de jas die je aan hebt getrokken heb je het net zo warm als in de zomer en daarnaast houdt de Air Force jas het water tegen. Met de Air Force jas ervaar je geen kou meer en ook geen natte truien of T-shirts, dat is natuurlijk ideaal voor iemand die in Nederland woont.

Je hebt 5 jaar geleden met Black Friday deze jas aangeschaft en hij ziet er nog als nieuw uit, dat komt natuurlijk door het materiaal waarvan de jas gemaakt is, hij bestaat uit 100% gerecycled polyester. De materialen die gebruikt worden voor de jas zijn daarnaast ook nog eens duurzame materialen, omdat het polyester gerecycled is, is er minder energie vrijgekomen bij het produceren van de jas!

Je bent op het station op zoek naar je ov-kaart, je grabbelt in de diepte linker zak van je jas van In Gold We Trust, maar hier zit hij niet in. Je probeert de rechterzak, en ja hoor bingo! Je stapt in de trein en stopt de ov-kaart dit keer in je binnenzak. Het is een mooie winterdag en jij hebt een prachtige en warme winterjas met wel vier buitenzakken en één binnenzak waar je nu je ov-kaart in hebt gestopt. Soms hoef je zelfs geen tas mee te nemen omdat de zakken in je jas genoeg ruimte hebben om de spullen in mee te nemen.

Dan verstrijken er weer een aantal maanden, het wordt weer lente en jou winterjas moet in de wasmachine. Je hebt hem zoals de afgelopen 5 jaar iedere dag van het winterseizoen aangehad om lekker warm te blijven, je hebt het comfort opnieuw ervaren en bent nog steeds heel enthousiast over jou Air Force jas van In Gold We Trust. Je stopt hem in de was, maar voor die tijd lees je natuurlijk eerst nog opnieuw op hoeveel graden de jas gewassen moet worden, maximaal 30 graden. Nadat de jas gewassen is hang je hem op in een ademende kleding zak in de kast, om hem de komende jaren weer te kunnen gebruiken.

Reageren is niet mogelijk.