De zoektocht naar een perfecte koelwagen

De zoektocht naar een perfecte koelwagen

Het vinden van een geschikte koelwagen is lastig. Er zijn namelijk veel verschillende koelwagen te koop online. Koelwagens worden verkocht onder verschillende namen, waaronder ook koeltrailer. Ongeacht de gebruikte naam zijn ze allemaal hetzelfde. In dit artikel komen aspecten aan bod waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een koelwagen.

Hoe werkt een koelwagen

Vanwege het vermogen van de koelwagen om waardevolle goederen koud te houden is een koelwagen een absolute game-changer in de industrie geweest. Maar hoe houdt een koelwagen alles koud terwijl de koelwagen lange afstanden aflegt? Het antwoord is simpeler dan je denkt. Hier is het ding: de koelwagen veroorzaakt geen kou. Het is eerder een gesloten systeem dat de warmte-energie uit de op zichzelf staande atmosfeer verwijdert om koude omstandigheden te bevorderen en een constante temperatuur te handhaven. Doordat er stilstaande lucht is blijft de temperatuur op niveau.

Dingen die je moet bedenken voordat je een koelwagen koopt

Als je een koelwagen wil kopen is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken, zoals bepaalde veiligheidsoverwegingen. Om een ​​koelwagen veilig te gebruiken is het nodig om rekening te houden met de volgende zaken: de producten die je vervoert en de ruimte die je nodig hebt.

Temperatuur

Een eerste vraag die handig is om aan jezelf te stellen is wat je wil dat de temperatuurcapaciteit wordt. In andere woorden: welke temperatuur is geschikt voor de producten die je wil gaan vervoeren. Een goede temperatuur is van cruciaal belang omdat zelfs een kleine afwijking al de houdbaarheid van je producten kan aantasten.

Soorten producten

Het temperatuurbereik waarin je producten moet worden bewaard is afhankelijk van het type en de hoeveelheid goederen die je gaat vervoeren. Je moet controleren of de koelwagen geschikt is voor dit bereik en de goederen die je gaat vervoeren.

Opslagruimte

Het aantal producten dat je gaat vervoeren bepaalt hoeveel ruimte je nodig hebt. Je wil namelijk voorkomen dat je extra ritten moet gaan maken, terwijl dat eigenlijk ook in één rit had gekund als je een grotere koelwagen had gekocht. Als je op zoek bent naar een vrachtwagen die je lading volledig kan vervoeren zorg er dan voor dat alle aanbevelingen en limieten voor lading worden opgevolgd.

Huren of kopen

Het is natuurlijk niet alleen mogelijk om koelwagens te kopen, maar je kan ze ook huren. Als je bijvoorbeeld het eerst even wil testen of het maar voor een korte periode nodig hebt kan huren een handige optie zijn.

Waar zou jij rekening mee houden bij het kopen of huren van een koelwagen?

Reageren is niet mogelijk.