Trend: de sportieve look

Trend: de sportieve look

Trends zijn altijd makkelijk te herkennen. Eerst zie je ze op de catwalk, dan in bladen bij fotoshoots en daarna spelen ook de kledingwinkels erop in. Een trend die je nu geregeld voorbij ziet komen is de sportieve look. Een joggingsbroek met een leuke top erop of een sporttop op een gewone jeans; het kan allemaal. Persoonlijk vind ik de trend echt top. Sportkleding is namelijk uiterst comfortabel en wie houdt daar nou niet van?

Sportmerken

De meeste sportieve looks die ik voorbij zie komen zijn geïnspireerd door sportmerken. En vaak bevatten deze outfits ook items van deze sportmerken. Deze merken zijn namelijk ook niet dom en hebben de trend ook door. Vandaar dat je ziet dat bijvoorbeeld Nike en Fila zich tegenwoordig hun publiek proberen te verbreden. Dit doen zij onder andere door te zorgen dat celebrities ook in het dagelijks leven hun sportieve kleding dragen of door een lijn op te zetten met sportieve kleding die iets meer casual is.

Toch wel duur…

Maar, helaas zijn de items van deze sportmerken wel vaak duur. Een sweater is makkelijk rond de 70 euro en ook de prijzen van shirts liggen vaak rond de minimaal 30 euro per stuk. Aangezien ik een student ben, heb ik geen zin om hier de hoofdprijs voor te betalen. Gelukkig zijn er verschillende sites waar de items van deze merken als ze al iets langer in de collectie zijn, met korting worden aangeboden. Dus heb je bijvoorbeeld een leuke trui gezien? Sla hem dan op op de site waarop je hem hebt gezien en hou het in de gaten! Wie weet kan je hem volgende week bestellen met 20 euro korting. En al lijkt dit niet veel geld, zeker voor studenten is alle korting mooi meegenomen.

Merkloos, maar net zo leuk

Tot slot, kan je ook de ‘gewone’ kledingwinkels nog raadplegen. Ook de eigenaren van deze winkels zijn niet gek, en passen zich vanzelf aan aan de trends. Ik weet bijvoorbeeld nog dat een tijdje terug van die hele grove sneakers met een dikke zool heel erg in de mode waren. De sportmerken begonnen ermee, maar al gauw zag je bij verschillende (goedkopere) kledingwinkels dat ze ook dit soort sneakers gingen verkopen. Een groot verschil tussen de sneakers van de sportmerken of van de kledingwinkels was er niet, behalve dat bij de ene er geen merkje opstond. Persoonlijk ben ik wel van fan de kwaliteit van bijvoorbeeld Nike schoenen en sportkleding, maar als je het geld echt niet hebt is het zeker een optie om bij de ‘gewone’ kledingwinkels een look-a-like item aan te schaffen!

Reageren is niet mogelijk.