De beste manier van gamen

De beste manier van gamen

Een groot deel van de mensheid speelt dagelijks wel videogames. Sommige mensen hebben genoeg aan spelletjes op de telefoon, anderen vinden het leuk om allerlei consoles en apparaten aan te schaffen. Voor deze tweede groep is het hebben van een gaming pc een goed idee. Net zoals veel technologie kan de terminologie rondom een gaming pc wat verwarrend zijn en is het niet altijd helemaal duidelijk wat er precies bedoeld wordt. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) gaming pc? Dan staat hier de basics van alles wat je hoort te weten!

Gaming pc

Een gaming pc is een computer die speciaal gemaakt is om games op te spelen. Door specifieke voordelen is het compleet afgesteld op een optimale beleving wanneer er games op worden gespeeld. Handig, maar soms wat verwarrend, van een gaming pc is dat het op veel plekken zelf kan worden samengesteld. Dit hoeft niet zo te zijn bij elke gaming pc. Er zijn genoeg plekken waar de pc kant-en-klaar gekocht kan worden, zodat het alleen nog maar uitgepakt hoeft te worden en je bent klaar om te gamen! Denk bij het samenstellen aan het kiezen van een behuizing, van de LED- verlichting, de processor en de koeling van de computer en welk moederbord, waar alle componenten aan worden gesloten. Dan zijn er nog keuzes rondom de geheugenkaart en de videokaart, de monitor, het besturingssysteem, accessoires en nog meer! Het kiezen is niet moeilijk als iemand iets weet over computers en technologie.

Belangrijk

Waar let iemand op bij het kopen van een gaming pc die niet zelf samen hoeft worden gesteld? Het hebben van een goede videokaart is het belangrijkst. Een videokaart verwerkt alle visuele elementen die in een videogame voorbij komen. Het is dus wel fijn als de kaart van goede kwaliteit is, dus. Om goed te kunnen gamen, is een videokaart tussen de 30 en 60 fps (frames per second) goed om te hebben, maar kaarten kunnen wel wat verschillen.

Een harde schijf zorgt ervoor dat de computer waarop gespeeld wordt, het tempo van het spel bijhoudt. Deze hoort goed te werken, zodat het spel niet constant vastloopt.

Als laatste belangrijke onderdeel voor in de computer, is de processor. Een processor stuurt het spel. Een voorbeeld hiervan is een kogel dat geschoten wordt. De processor zorgt ervoor dat dit er realistisch uitziet.

Verder is het nog belangrijk om te letten op een goede monitor en het hebben van een goede muis. Omdat er constant in de monitor (of meerdere monitoren) wordt gekeken, is het fijn om er eentje te hebben die een fijne grootte heeft, zodat het spel goed gezien kan worden. De muis hoort goed om de hand heen te passen, om kramp na een lange dag gamen te voorkomen.

Het zal even zoeken zijn, maar een goede gaming pc is zeker een investering voor iedereen die van gamen houdt!

Reageren is niet mogelijk.