De ziel voor je zool

De ziel voor je zool

Voor iedereen die lang staat, kort staat, last heeft van rugklachten, heupklachten, of gewoon niet lekker in zijn schoenen past, is er de uitvinding van de eeuw: inlegzolen!

Zooltjes voor in je schoen.

Zoals hierboven al beschreven staat, zijn inlegzolen zooltjes voor in je schoen. Deze leg je onder je voet op de zool van je schoen. Meestal kun je deze verkrijgen in een drogisterij, zoals Kruidvat of Etos. Ze zijn wit, verkrijgbaar in verschillende maten en vrij goedkoop. Tenzij je lichamelijke klachten hebt, dan kan de huisarts ze voorschrijven.

Waarom heb ik inlegzolen nodig?

Dit kan zijn om een been iets meer te verhogen dan de ander, als je bijvoorbeeld een scheefgegroeid bekken of scheefgegroeide heupen hebt. Hierdoor vergroeit de ene kant van je bekken wat lager of hoger dan de ander, waardoor je ene been wat langer (of korter) lijkt. Met inlegzolen verhoog je het verkorte been. Zo train je langzaam je heupen of bekken om weer recht te staan. Dit is een langdurig proces; maar veiliger en makkelijker dan een operatie! Ook kun je inlegzolen gebruiken om je schoenen wat meer te vullen als ze iets te groot zijn, of zelfs om vervelende geurtjes tegen te gaan. Inlegzooltjes zijn gemaakt om te ademen, en vocht te reguleren. Veel mensen gebruiken ze daarom ook tijdens het sporten.
Inlegzolen staan er vooral om bekend mensen met ‘platvoeten’ (voetjes die naar binnen staan) weer wat rechter te dwingen in de schoen. Vaak geven schoenen van slechte kwaliteit of weinig steun te veel mee, waardoor je dag in dag uit erg naar binnen gaat staan. Dit kan op de lange duur zorgen voor rug en -heupklachten.

Ergonomisch.

Bij een podotherapeuthisch onderzoek wordt er gekeken naar de stand van je voeten, enkels, knieën, heupen en rug. De meeste problemen beginnen bij de stand van je voeten. Ongemerkt kan dit door de jaren heen flink wat klachten veroorzaken. Deze kun je (als de klachten nog niet te erg zijn) aanpakken met inlegzolen. Je hebt verschillende soorten zolen; inlegzolen, steunzolen, en correctionele zolen. Deze worden op maat gemaakt bij een podotherapeut. De inlegzolen zijn het meest universeel gebruikt; mede omdat ze veel klachten oplossen en makkelijk in de schoenen te plaatsen zijn. Daardoor hoeven ze niet op maat te worden gemaakt, of hoeven er geen aparte schoenen vervaardigd te worden.

Het kan geen kwaad inlegzooltjes uit te proberen, ze zijn makkelijk verkrijgbaar bij de drogist en ondersteunen je voeten. Bij serieuze klachten, raadpleeg uw arts.

 

Reageren is niet mogelijk.