De beste zorg voor je huisdier regel je zelf

De beste zorg voor je huisdier regel je zelf

De zorg voor je huisdieren kan flink in de papieren lopen. Want wat als je hond of kat op speciaal voer gezet wordt door de dierenarts? Dan kun je daar niet zomaar meer vanaf stappen. Dat speciale voer heeft een reden. Bijvoorbeeld blaasgruis bij katten of pijnlijke heupen bij honden. Door dit voer consequent te gebruiken, merk je al snel dat je huisdier flink opknapt. En dat is natuurlijk fijn. Maar het voer dat je bij de dierenarts koopt is echt niet goedkoop. Dat kan dus beter. Wanneer je naar een online dierenapotheek gaat, koop je hetzelfde speciale voer voor een betere prijs. Huisdier blij en jij ook!
Dierenapotheek

Je huisdieren verzekeren, het kan echt!

Wanneer je een huisdier aanschaft, dan weet je dat je er voor de rest van zijn leven aan vast zit. En dat leven wil je natuurlijk in zo’n goed mogelijke gezondheid laten gebeuren. Het is dan ook verstandig om een verzekering af te sluiten voor je huisdier. In deze verzekering zijn onder andere dierenartskosten, medicatie en operaties opgenomen. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan als er iets mis blijkt te zijn. Als je hond geopereerd moet worden of als je kat voor de rest van zijn leven aan speciaal voer moet, dan kun je de kosten veel beter overzien.

Ga bij twijfel naar de dierenarts

Jij kent je huisdier het best. Je huisdier zal bij jou laten merken of hij niet goed in zijn vel zit of zelfs echt ziek is. Twijfel je? Ga dan toch even langs bij de dierenarts. Je huisdier is namelijk ook een meester in het voordoen alsof er niets aan de hand is. Want een bezoekje aan de dierenarts, dat vindt hij nooit leuk. Omdat voorkomen beter is dan genezen raad ik je aan om bij twijfel even een afspraak te maken met je dierenarts. Je kunt ook de symptomen even uitleggen aan de telefoon, de dierenarts of zijn assistente kan dan al snel beoordelen of langskomen verstandig is.

Vertroetel je huisdier. Maar niet teveel!

Natuurlijk ben je gek op je huisdier. Maar teveel vertroetelen is nooit goed. Je huisdier zal dan op een gegeven moment zijn eigen eten niet meer willen omdat hij liever de kliekjes heeft. Je kat verwacht ineens dat jij de deur voor hem opent omdat hij het kattenluikje niet prettig vindt. Dat soort gedrag wil je natuurlijk voorkomen. Wees dus goed voor je dieren, maar blijf consequent.

Reageren is niet mogelijk.