Hip met een houten horloge

Hip met een houten horloge

Je ziet het steeds meer om polsen verschijnen. Het houten horloge. Een flinke trend die een aantal jaren geleden over is komen waaien vanuit amerika. Hier is dit sympathieke product al wat langer een trend in het modebeeld. Het houten horloge is populair vooral omdat het er heel leuk uitziet. Er zijn inmiddels best wel wat mogelijkheden in soorten hout, vormen en kleuren. Het ziet er daarnaast nog eens heel natuurlijk uit en door de houtnerf is ieder houten horloge anders. Daarnaast past het in het tijdbeeld namelijk duurzamer met onze aarde omgaan en zuiniger omgaan met ons milieu. Veel producenten willen namelijk een bijdrage leveren aan de bebossing op deze aarde en planten een boom per verkocht horloge. Hoogste tijd om meer te vertellen over dit product in dit blog. Veel leesplezier,

Welke houtsoorten worden gebruikt bij het houten horloge?

Er zijn vele soorten hout die ingezet worden om een houten horloge mee te produceren. De meest populaire is echter bamboe. Bamboe is een fijn houtsoort om te bewerken en kent vele toepassingsmogelijkheden. Daarnaast is een bamboeboom eigenlijk een grassoort die heel snel groeit. Daardoor kan er snel geproduceerd worden en is het sneller beschikbaar dan dat er nodig is. Dit voorkomt ontbossing en daardoor is het een duurzaam houtsoort. Soms wordt bamboe op een speciale manier samengeperst en heeft het dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout. Alleen is bamboe dus duurzaam. Ook is het in vele tinten verkrijgbaar van heel licht tot heel donker en het is zelfs is roodtinten beschikbaar. Hierdoor zijn er vele soorten houten horloges van te maken. Een ander populair houtsoort is Zebrano oftewel Zebra hout. Het dankt zijn naam aan de duidelijke tekening en nerf die op het hout zichtbaar is. Het leuke aan een  houten horloge van Zebrano is dat echt ieder horloge uniek is door de tekening die erop zit. Daarnaast heeft het horloge dan een hele duidelijke houtlook.

Wat zijn de voordelen van het houten horloge ten opzichte van het gewone horloge?

Allereerst krijg je van een houten horloge geen uitslag. Veel mensen krijgen huiduitslag of exceem van een metalen horloge. Dan is hout een veel betere oplossing. Ander voordeel is dat het heel licht is en daardoor heel fijn om te dragen. Als laatste kan je met graveren heel veel en is dat veel duidelijker te lezen als een gravering in metaal. Belangrijkste voordeel is uiteraard dat het houten horloge er gewoon heel hip en trendy uitziet.

Reageren is niet mogelijk.