Terug van weggeweest; de visgraat vloer

Terug van weggeweest; de visgraat vloer

Doe je ogen eens dicht en maak je een voorstelling bij het woord “visgraat vloer”. Waarschijnlijk denk je nu aan een prachtig middeleeuws kasteel met statige vertrekken, glas-in-lood ramen en enorme kroonluchters aan het plafond. En jawel, op de vloer ligt een prachtige visgraat vloer van dik eikenhout die de sfeer van het kasteel compleet maakt. Maar kan deze vloer ook in een modern jasje gestoken worden? En is het ook mooi bij een strak interieur?

De revival van de visgraat vloer

Voor woontrends geldt eigenlijk hetzelfde als voor modetrends; na verloop van tijd komen trends van vroeger weer terug in de mode. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerkende kleding van de jaren ’80 die de laatste paar jaar weer helemaal hip is, maar dan met een moderne twist. Hetzelfde geldt voor de visgraat vloer. Deze vloer heeft jarenlang gekampt met een klassiek en ietwat oubollig imago. Vroeger was de visgraat vloer vrijwel alleen terug te vinden in statige panden en daardoor is dit imago ontstaan. Maar net als bij kleding heeft deze vloer een flinke metamorfose ondergaan en is hij helemaal terug van weggeweest.

Door de metamorfose gehaald

Hoe krijg je het voor elkaar dat de klassieke, statige visgraat vloer wordt omgetoverd tot een mooie moderne versie die bij vrijwel ieder interieur past? Ten eerste kan je er tegenwoordig voor kiezen om geen donkere, zware planken te gebruiken, maar een plank met een lichtere kleur hout. Wanneer je op internet kijkt naar alle tinten waarin de planken beschikbaar zijn zal je zien dat er volop keuze is. Donker hout, blank hout, white wash; er is voor ieder wat wils! Daarnaast kan je kiezen voor een echte houtlook op de planken of voor planken waar (vrijwel) geen houttekening op te bekennen is.

Diverse formaten plank

Naast de ruime keuze in kleur is ook het formaat plank tegenwoordig naar je eigen smaak verkrijgbaar. Of je nu houdt van een lange smalle plank of meer van een korte brede, het formaat van de plank kan je ook helemaal personaliseren. Dankzij de ruime keuzes die je kan maken bij de aanschaf van een visgraat vloer past deze vloer echt bij ieder interieur. Of je de vloer nu laat leggen in een villa, appartement of eengezinswoning; iedere woning is geschikt voor een visgraat vloer. Wil je je huis echt een nieuwe, frisse look geven? Bekijk dan snel naar wat de mogelijkheden van een visgraat vloer zijn in jouw huis!

Reageren is niet mogelijk.