Je tuin onderhouden

Je tuin onderhouden

De wintermaanden zitten er weer bijna op en de lente kan zich ieder moment aandienen. Het moment om je tuin weer wat extra aandacht te geven. De groene aanslag zit waarschijnlijk weer dik op je tegels en het geheel zal er na de natte periode wat grauw en grijs uitzien. Er wordt gezegd dat de groene aanslag na een winter met sneeuw makkelijker verdwijnt dus wie weet valt het mee dit jaar. Om weer een mooie verzorgde tuin te krijgen is het belangrijk om te beginnen met een schoonmaak sessie.  Mocht je er in de herfst niet aan zijn toegekomen dan kan je ook gelijk beginnen met de bomen en struiken te snoeien. Breng er weer een mooi model in zodat ze weer mooi aan kunnen groeien. De groene aanslag verwijderen is dan een volgende stap. Tegenwoordig zijn er diverse milieuvriendelijke manieren om dit te verwijderen. Vervolgens kan het plannen maken beginnen. Maar waarschijnlijk heb je dit in de wintermaanden allemaal al voorbereid.

Een mooie schutting of tuinscherm

Als je tuin er weer helemaal schoon en fris uit ziet kan je gaan na denken over de indeling van je tuin. Vind je de stenen die je hebt nog wel mooi? Ziet je gras er nog wel goed uit? En zijn de meubelen nog intact? Je kunt beginnen met te kijken naar eventueel een nieuwe schutting.  Schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. hillhout tuinhout tuinschermen zijn de meest voorkomende. Een nieuwe schutting geeft je tuin direct weer een mooie uitstraling. Je kunt de schutting zelf plaatsen als je handig bent maar het laten plaatsen door een vakman is zeker een aanrader. Als je wat minder beschutting nodig hebt is een trellisscherm ook een optie! Hier kan je ook nog leuke klimplanten op plaatsen zodat je door de jaren heen steeds meer Daarnaast kan je er ook voor kiezen om nieuwe tegels in je tuin te leggen. Het kan weer een hele frisse uitstraling aan je tuin geven en het scheelt schoonmaak werk.

Loungesets

Bij de diverse tuincentra en online zijn er steeds luxere en complete loungesets te verkrijgen. Een lounge set maakt van je tuin een echt buitenverblijf waar je heerlijk kunt ontspannen. De loungesets zijn meestal weersbestendig en alleen de kussens moeten er dan uitgehaald worden bij regenachtig weer. De trend is dat mensen ook op koudere momenten in hun tuin willen genieten. Je kan ervoor kiezen een veranda te plaatsen zodat je altijd droog kan zitten. Verder wordt het gebruik van warmtelampen in tuinen ook steeds populairder. Het klimaat in ons land is niet zo stabiel dat het altijd zonnig en warm is. Een warmtelamp kan dan uitkomst bieden om toch heerlijk warm te genieten in je tuin ongeacht de weersomstandigheden.

Reageren is niet mogelijk.