De paraplu als bescherming tegen de regen en tegen een slechte outfit

De paraplu als bescherming tegen de regen en tegen een slechte outfit

We moeten met het onvoorspelbare Nederlandse weer altijd rekening houden. Ook als het gaat over onze outfits en haardracht. Heb je eindelijk dat perfecte kapsel in model gebracht, begint het al te sputteren buiten. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk een paraplu. Alleen een paraplu moet anno 2020 natuurlijk ook bij je outfit passen. Of het nou gaat om een bedrukte paraplu, een specifieke type paraplu of de kleur van de paraplu, het hoort allemaal bij je outfit. En als het even kan moet de paraplu ook nog stevig zijn

Verschillende type paraplu’s

Voordat we overgaan op het uiterlijk van de paraplu, kijken we naar welke type paraplu er zijn. Want een paraplu moet natuurlijk wel functioneel zijn. Je hebt vele verschillende soorten paraplu’s. Van windproof paraplu’s tot stormparaplu’s en van opvouwbare paraplu’s tot golf paraplu’s, ze hebben allemaal hun eigen functie.

Windproofparaplu’s zijn  grotere paraplu en (zoals de naam al zegt) gemaakt om beter bestand te zijn tegen de wind. Ze zijn simpelweg wat steviger gebouwd. Dat betekent niet dat een windproof paraplu bij harde wind niet omklapt, maar hij klapt wel zelf weer terug en gaat dus niet kapot.

Een stormparaplu gaat nog een stapje verder dan een windproof paraplu in de bestrijding van de elementen. De paraplu is nog net ietsje groter en steviger gebouwd, zodat je bij windsnelheden tot en met windkracht 10 nog steeds een bruikbare paraplu in de hand hebt.

Opvouwbare paraplu’s zijn uiterst handig om mee te nemen in de tas. Opvouwbare paraplu’s zijn ideaal bij motregen. Je kunt hem zo even tevoorschijn halen en vervolgens weer opbergen als je hem niet meer nodig hebt. Het zijn niet de meest stevig paraplu’s en daarom ongeschikt bij stevige wind.

Golfparaplu’s staan bekend om de kunststof punt aan de bovenkant van de paraplu. Een golfparaplu bestaat meestal uit meer segmenten dan andere paraplu’s. ook is een golfparaplu niet zo groot dus meestal geschikt voor één persoon. Dit zijn de paraplu’s die men meestal voor de zekerheid in de auto heeft liggen.

Uiterlijk van de paraplu

Zoals eerder gezegd moet de paraplu tegenwoordig ook naadloos aansluiten op een outfit van iemand. Daarom is het handig om voor een speciale gelegenheid (denk aan een gala of een feestje) een outfit samen te stellen en daarna een paraplu te bestellen. Dit doe ik via plushop.nl. dan heb ik binnen een dag de paraplu in huis. zodoende hoef ik niet ver van tevoren te plannen wat ik aan ga doen en op de gok dat het eventueel gaat regenen een paraplu aan te schaffen. Bedrukte paraplu’s behoren ook tot het uiterlijk van de paraplu, neem bijvoorbeeld bruidsparaplu’s. Heb je bijvoorbeeld een bruiloft waar het misschien gaat regenen? Dan Is het heel leuk dat iedereen een paraplu heeft met dezelfde tekst of logo erop.  

Reageren is niet mogelijk.