Verschillende soorten camera’s voor op vakantie

Verschillende soorten camera’s voor op vakantie

Als je op vakantie gaat, wil je je herinneringen vast kunnen leggen. Niet alleen zodat je al je collega’s jaloers wilt maken op Instagram, maar ook zodat je er later nog op kunt terugblikken. Daarom moet een camera hoog op je inpaklijst staan. Maar er zijn tegenwoordig hartstikke veel soorten camera’s. In deze blog vertel ik je over de drie verschillende soorten camera’s die ik (jazeker, alle drie!) meeneem op vakantie. 

Mijn telefoon

Eerlijk is eerlijk, tegenwoordig is het soms moeilijk te onderscheiden of een foto gemaakt is door een echte camera of een smartphone. Smartphones maken tegenwoordig prachtige foto’s. Deze camera gaat dus uiteraard elke vakantie weer mee. Afgelopen jaar ging ik naar Tanzania op vakantie, maar vlak hiervoor ging mijn Iphone kapot. En wat was ik blij dat ik nog snel terecht kon voor een Iphone reparatie! Hij werd net de dag voor vakantie gemaakt en ik heb volop van mijn Iphone camera kunnen genieten tijdens de vakantie. Als er op safari onverwachts een dier opdook, kon ik snel mijn telefoon uit mijn zak trekken voor een paar snelle fotootjes. 

Een wegwerpcamera

Een wegwerpcamera kennen we allemaal nog wel van vroeger. Toen er nog geen digitale camera’s waren, hadden we deze allemaal. Ik heb nog allerlei gekke foto’s die ik als kind gemaakt heb met mijn wegwerpcamera. Dit soort camera is echter tegenwoordig ook weer helemaal hip! En ik ben hier zelf ook helemaal weg van. Het leuke aan zo’n camera is dat je maar een kans hebt om de foto te maken. Bovendien kun je ze niet terugkijken totdat je ze ontwikkeld hebt. Pas nadat je de camera hebt ingeleverd en de foto’s afgedrukt zijn, kun je weer terugzien wat voor fotootjes je allemaal gemaakt hebt. Het maakt dan helemaal niks uit dat iemand misschien zijn ogen dicht heeft of het haar niet goed zit omdat je maar 1 kans had. Het nostalgische gevoel dat erbij komt kijken is het meer dan waard!

De ‘real deal’

Ben je een echte liefhebber van fotografie? Dan is het aan te raden om nog een derde camera mee te nemen: Een digitale camera of spiegelreflex camera. Zo’n professionele camera schiet prachtige plaatjes. Zelf neem ik elk jaar zo’n camera mee om alle bezienswaardigheden vast te leggen. Hoewel een smartphone goede foto’s maakt, overtreffen ze toch niet de beelden van een echte goede camera. Deze camera’s leggen de kleuren toch net wat beter vast en zijn over het algemeen iets scherper.

Reageren is niet mogelijk.