De entertainment set van de toekomst

De entertainment set van de toekomst

De intrede van de televisie in de jaren vijftig was een van de grotere technologische vooruitgangen. Waar tot dan toe de radio een positie innam waar families samenkwamen om naar nieuws en programma’s te luisteren, was er nu de optie om naar nieuws en programma’s te kijken. Toen er eenmaal ook films op televisie werden afgespeeld begon zelfs Hollywood nerveus te worden. Sindsdien zijn er ontzettend veel technologische vooruitgangen geweest die de televisie ervaring hebben verandert. Voornamelijk in de afgelopen jaren is er veel verandert. We hadden eerst videobanden, toen kwamen de dvd-spelers en nu maken we voornamelijk gebruik van streamingdiensten. Maar de voorspelling is dat er in de komende jaren nog veel meer zal veranderen. In dit artikel bespreken we de entertainment set van de toekomst.

Internet

Waar we in het verleden een televisie aansluiting hadden en een film keken door een dvd-schijf in de speler te plaatsen, zal tegenwoordig steeds meer van ons kijkplezier via het internet gaan. We streamen onze films via services zoals Netflix en HBO Go en televisieprogramma’s zullen in de toekomst ook steeds meer online te vinden zijn. Dit betekent dat we voor een avondje film kijken of televisiekijken sneller internet nodig zullen hebben. Daarnaast gaan natuurlijk steeds meer videogames ook via het internet. Daarom is het in de toekomst steeds belangrijker om goed internet te hebben. De volgende technologische ontwikkeling waar ik het over wil hebben is 3d.

Driedimensionaal

3D films en televisie is eigenlijk helemaal geen nieuwe technologie. Het werd in de jaren 50 al geïntroduceerd in bioscopen om te kunnen concurreren met de opkomst van televisie. Desondanks is het toen nooit echt in populariteit ontploft en daarna waren er velen jaren waar 3D niet echt aanwezig was in de entertainment wereld. Desondanks is het in recente jaren weer opgekomen, eerst vooral in de bioscopen maar nu toch ook in de televisies in onze huizen. Voor dergelijke driedimensionale films zullen we tijdens de film waarschijnlijk brillen gaan dragen. Dit zal voor een interessant beeld van de huishoudens zorgen.

Virtual reality

Buiten driedimensionale televisies is een stap verder de technologie van virtual reality. Momenteel zijn er veel er voornamelijk zeer dure systemen beschikbaar waarop je virtual reality videogames kunt spelen. Ikzelf heb een gaming pc die al virtual reality kan draaien. Maar dit zal in de toekomst veranderen en virtual reality zal zijn intrede gaan doen in de meeste huishoudens wanneer de technologie goedkoper wordt. Dit zijn de voornaamste technologische veranderingen die ik voorspel de entertainment set van de toekomst zullen vormen.

Reageren is niet mogelijk.