Verschillende bureaus om ongestoord en in stijl aan te werken

Verschillende bureaus om ongestoord en in stijl aan te werken

Als je een werkplek nodig hebt, een plek waar je rustig een brief wilt kunnen schrijven of waar je een computer wilt plaatsen, dan heb je de keuze uit een groot aantal soorten bureaus. En dan moet je niet alleen denken aan de stijl, maar ook aan de vorm en aan de mogelijke uitbreidingen. De kamer waar je bureau komt te staan, wat je met je bureau wilt doen en hoeveel ruimte en budget je hebt zijn allemaal factoren waarmee je uit alle bureaus de beste kiest. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van deze belangrijke overweging.

Verschillende soorten bureaus

De eerste keuze die je waarschijnlijk zal maken is die van het soort bureau waaraan je wilt zitten. En dan zijn er een groot aantal opties.

1.      Wil je zitten en/of staan?

Er zijn bureaus te krijgen waaraan je kunt zitten, waaraan je kunt staan en waaraan je zowel kunt zitten als kunt staan. Een bureau om te zitten klinkt voor de hand liggend, vooral als je er aan wilt werken, maar een zit sta bureau is gezonder. Door zittend en staand te werken af te wisselen zorg je ervoor dat je bloedcirculatie op gang blijft en dat lichamelijke klachten afnemen.

2.      Hoeveel personen?

Er zijn enkele bureaus, duo bureaus en bench bureaus en deze keuze wordt bepaald door hoeveel mensen je wilt dat er kunnen plaatsnemen. Als je bijvoorbeeld regelmatig samen met iemand werkt, vergaderingen organiseert of samen met je kinderen aan je bureau wilt zitten, dan kan een duo- of een bench bureau een oplossing bieden. Is het bureau voornamelijk bedoeld voor één persoon of heb je weinig ruimte, dan is een enkel bureau een betere optie.

3.      Welke vorm?

De meeste standaard bureaus zijn rechthoekig, maar dat is zeker geen vereiste. Als je kiest voor een hoekbureau dan benut je je ruimte veel slimmer en creëer je meer werkplek. Veel meubelwinkels geven je de optie een rechthoekig bureau aan te schaffen en daar dan een aanbouwelement bij te kopen. Of meerdere, natuurlijk. Op die manier stel je een bureau samen die exact past bij je behoeften en het beschikbare oppervlak.

4.      Heb je ook bergruimte nodig?

Als je een bureau voor een kantoor aanschaft, dan is het handig om hier een kast bij te laten plaatsen. Je hebt dan al je belangrijke documenten en apparaten bij de hand en creëert handige opslagruimte in je kantoor. Bureaus voor computers die bijvoorbeeld in de woonkamer geplaatst worden hebben vaak planken waar je spullen op kunt zetten, maar dan is kastruimte minder belangrijk.

Design meubelen en design office supplies koop je op Furnea.nl

Andere keuzes om te maken

Behalve het soort bureau heb je nog vele andere keuzes te maken. Welke stijl wil je bijvoorbeeld? Een traditioneel bureau is erg mooi in een landelijk of klassiek interieur, terwijl een minimalistisch en modern bureau beter geschikt is voor soortgelijke inrichtingen. Je kunt je bureau zelfs in de industriële stijl vinden, mocht je dit willen. Vervolgens is er de kleur van het bureaublad en van het meubel zelf. Denk hier goed over na en je vindt vast een bureau dat aansluit bij je behoeften.

Reageren is niet mogelijk.