Warmte voor je badkamer en droger voor handdoeken ineen!

Warmte voor je badkamer en droger voor handdoeken ineen!

Waar ik het vandaag over ga hebben is heel toepasselijk op mijn huidige situatie. Ik ga me namelijk samen met de rest van het gezin voorbereiden op de komst van een nieuwe badkamer. Wat is dan een badkamer-artikel wat ik dan heel graag wil hebben? Dat zal ik zeggen: een handdoek radiator. Het werkt namelijk reuze efficiënt.

De voordelen op een rij

Ten eerste verwarm je de badkamer tot groot oppervlakte, wat zorgt voor een goede warmte-afgifte. Ten tweede heb je stukken meer ruimte in de badkamer doordat de radiatoren verticaal opgesteld zijn. Wist je trouwens dat elektrische radiatoren veel sneller kunnen opwarmen dan een centrale verwarming. Naast het feit dat een handdoekradiator in de verticale stand minder ruimte inneemt, heeft het ook nog een ruimte wat betreft het aantal handdoeken dat je aan de rekken van de radiator kwijt kan.

Ze komen in alle soorten en maten voor

Wat ik nog niet eerder wist, is dat je deze slimme handdoekradiatoren ook in andere vormen kon krijgen. Ik dacht namelijk altijd dat ze in het standaard type kwamen, wat dan de vorm is van een wasrek in de verticale stand. Naast handdoekradiatoren in de ‘wasrek’-vorm heb je ook de ‘design handdoekradiatoren’. Deze zijn net wat anders ingesteld. In vergelijking met de standaard handdoekradiator heeft deze design handdoekradiator maar één verwarmingselement. De standaard handdoekradiator beschikt over meerdere verwarmingselementen. Deze zijn gevestigd per buis en die drogen de opgehangen handdoeken op. Verder kan je natuurlijk ook zelf bepalen in welke kleur je de radiatoren zou willen. Meestal is er een aanbod van simpele kleuren zoals zwart, wit en gebroken wit. Je kan als je wilt ook kiezen uit verschillende manieren om je handdoeken te laten drogen. Vind je het fijner om de handdoek aan een buis op te hangen? Dan zou ik kiezen voor de standaard handdoekradiator. Vervolgens kan je hier ook nog bepalen of je de afwerkingen van de buizen liever rond of vierkant hebt. Zijn buizen nu niet echt jouw ding? Dan heb je ook nog kapstokhaakjes als optie.

Maak geen overhaaste beslissingen

Ik zou beginnen met het opmeten van je badkamer en alles erin. Weten hoeveel ruimte je hebt is van groot belang, omdat jouw handdoekradiator onder andere een optimaal resultaat moet kunnen bereiken. Daarmee kom ik gelijk op mijn volgende aandachtspunt: de warmte. Bij iedere radiator geldt een andere energiebehoefte en dat moet aansluiten op de rest van je huis.

Reageren is niet mogelijk.