Dames! Hoe koop je nu een zomerjas?

Dames! Hoe koop je nu een zomerjas?

Fantastisch nieuws: de zomer is er weer (bijna)! Je hebt mensen die het hele jaar ernaar uitkijken en helemaal opfleuren van het warme weer en de hele dag korte mouwen kunnen dragen. Ikzelf ben meer een winterpersoon, maar zelfs ik word blij van een fijne zomerwind of lekker kunnen barbecueën in de tuin. Of je nu een zomer- of winterpersoon bent, soms wordt het hier in ons kleine wispelturige kikkerlandje, zelfs tijdens de zomer, nog een beetje koud of winderig. Hierom is een zomerjas dames super handig!

Het kopen van een zomerjas dames kan nog best lastig zijn soms. Wat past bij jou, wat past bij de rest van je kleding, hoe warm wil je dat hij is, welke kleur? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om over na te denken. Hieronder een paar tips voor als je lekker gaat shoppen voor een zomerjas.

  1. Let goed op de lengte en het materiaal wat je wilt. Beide dingen spelen een rol in zowel de warmte als de stijl van de jas. Een leren jas houdt je warmer dan eentje van spijkerstof, en een lange jas is meestal warmer dan een korte. Ook is een waterafstotende jas misschien handig, als je lange wandelingen maakt.
  2. Let ook op de manier waarop de jas sluit. Vaak worden er ritsen of knopen gebruikt, of een houtje-touwtje systeem. Een rits is vaak steviger en gaat minder snel kapot, maar knopen of een houtje-touwtje systeem kunnen je jas net die touch geven waar jij naar op zoek bent.
  3. Als er nog iets belangrijk is bij het aanschaffen van een zomerjas dames dan is het wel de kleur. Hij moet natuurlijk bij de rest van je outfit passen (of juist helemaal niet, dat is ook een look!) en de kleur is hierin belangrijk. Wil je iets fels, iets dat veel aandacht trekt, of juist een monochrome kleur? Wil je iets dat je vaak ziet, of juist iets dat meteen opvalt en uniek is?
  4. Veel zomerjassen komen met extra’s. Sommigen heb een capuchon of een ceintuur om de middel, anderen hebben een excentrieke kraag. Spijkerjassen komen ook vaak met borduursels of kunstwerken op de rug en/of mouwen.

Hopelijk ben je nu iets beter voorbereid op je zoektocht naar dé perfecte zomerjas dames. Veel succes en fijne zomer!

Reageren is niet mogelijk.