Betaalbare kerstcadeautjes voor als je niks kan bedenken

Betaalbare kerstcadeautjes voor als je niks kan bedenken

De temperaturen worden steeds lager en de bomen zijn al bijna helemaal kaal. Om vijf uur ‘s middags is het al donker en het heeft al een paar nachten gevroren. Dit betekent dat de winter eraan komt. Ondanks de donkere dagen en het grauwe weer is er toch een lichtpuntje in het verschiet: Kerstmis. Mijn favoriete feestdag van het jaar is altijd weer iets om naar uit te kijken. Helaas komt er ook iets minder leuks bij kerst kijken: Bedenken wat je iedereen gaat geven. Grote cadeaus vind ik vaak nog wel makkelijk, maar kleine cadeautjes voor collega’s en kennissen vind ik echt verschrikkelijk. Vind jij dit ook? Dan heb je geluk, want in deze blog zet ik een aantal ideeën voor je op een rijtje.

Persoonlijke hebbedingen

Op mijn werk hebben wij een hecht team van collega’s. Super leuk natuurlijk, maar dit betekent ook dat het een soort sociale verplichting is geworden om iedereen een presentje te geven voor kerst. Als dit bij jou ook het geval is, kan je maar beter vast beginnen met nadenken hierover. Dit zijn van die cadeautjes waar je niet je hele maandsalaris aan kwijt wil zijn, maar wat ook een beetje leuk en persoonlijk moet zijn. Je zit immers nog een tijdje met ze opgescheept. Wat ik tegenwoordig zelf altijd doe, is goed nadenken over de hobby’s van elk van mijn collega’s. Zo is een van mijn collega’s in zijn vrije tijd veel bezig met fotografie. Voor hem heb ik dus een geheugenkaart voor zijn camera gegeven. Voor iemand anders zou dit een nietszeggend en stom cadeautje zijn, maar hij was er enorm blij mee. Een klein hebbeding kan iemand echt blij maken, zolang het maar bij hem of haar past.

Eten of alcohol: Altijd een succes

Je weet natuurlijk niet altijd van iedereen wat zijn of haar hobby’s zijn. Zo heb ik een aantal collega’s die ik wel ken, maar eigenlijk nooit goed spreken. Ik heb geen flauw benul waar zij in hun vrije tijd graag mee bezig zijn. Wat geef je dit soort mensen nou? Ik ga dan meestal voor de meest veilige optie. Dit is eten of alcohol. Bij winkel zoals de Hema heb je tegenwoordig met kerst vaak leuk verpakte chocolade of feestelijke flessen champagne. Dit is een goede optie voor mensen die je minder goed kent, maar wel een cadeautje moet geven.

Cadeaubonnen zijn niet saai

Zelf vond ik het een tijdje echt een no-go om een cadeaubon aan iemand te geven voor kerst. Tegenwoordig denk ik hier compleet anders over. Een cadeaubon is namelijk altijd leuk om te krijgen. Als ik een bon voor mijn verjaardag, sinterklaas of kerst krijg, ben ik enorm blij. Je kan dan zelf uitkiezen wat je hebben wil, in plaats van dat iemand je iets geeft wat rechtstreeks de prullenbak in gaat. Sinds ik mij dit heb gerealiseerd, geef ik steeds vaker cadeaubonnen. Je kunt deze zelfs ook nog wat persoonlijker maken door de winkel van de cadeaubon aan te passen aan iemand interesses. Zo kun je die kennis die van lezen houdt bijvoorbeeld een bon geven voor een boekenwinkel. Zo simpel is het!

Reageren is niet mogelijk.