Een mooie huid zonder een lege portemonnee

Een mooie huid zonder een lege portemonnee

De ontdekking van mijn eerste rimpel weet ik nog als de dag van gisteren. Ik stond rustig mijn tanden te poetsen en schrok me een hoedje. Er gingen meteen allerlei doemscenario’s door mijn hoofd: Grijze haren, een kunstgebit en om het plaatje compleet te maken een rollator. Ik ging dezelfde dag nog naar de drogist om een anti-rimpelcrème aan te schaffen. Dit koste mij toch een fortuin! Toen ik de winkel uitliep, had ik al meteen spijt dat ik zoveel geld uit had gegeven aan veel te dure verzorgingsproducten. Toen dit veel te dure potje crème op was, ben ik toch maar gaan zoeken naar goedkopere alternatieven om je huid mooi en jong te houden. In deze blog lees je een aantal tips die voor mij hebben gewerkt.

Water, water en nog eens water

Mijn moeder vond vroeger al dat ik veel te weinig dronk en pas nu ben ik op de leeftijd gekomen dat ik haar gelijk wil geven. Het eerste wat ik op internet tegenkwam voor een goede huid was water. Het binnenkrijgen van voldoende vocht is enorm belangrijk om je huid soepel, en dus ook rimpelvrij, te houden. Er zijn allemaal scheikundige redenen waarom dit dan werkt, maar deze saaie verhalen zal ik je besparen. Het komt er in ieder geval op neer dat dit gratis middeltje wonderen kan doen voor jouw huid.

Voldoende sporten

Sporten is blijkbaar niet alleen goed voor het kweken van een sixpack, maar ook voor het verzorgen van je huid. Door regelmatig in beweging te zijn, verbetert je bloedcirculatie en dit zorgt voor een strakkere en jongere huid. Heeft jouw sportschool nou ook toevallig een sauna en stoombad, spring hier dan ook even meteen in! Stomen kan wonderen doen voor je poriën en dit is dus een win-win situatie.

Houdt je huid schoon

Mijn huid grondig reinigen aan het einde van de dag was een stap die ik vaak oversloeg. Ik ging er altijd vanuit dat alleen mijn make-up eraf halen voldoende was om een schone huid te hebben. Niks is minder waar. In de lucht zitten aardig wat vieze stofjes. Hoewel je deze niet ziet, zitten die wel degelijk op je gezicht. Zorg er dus voor dat je een goede gezichtsreiniger hebt en dit elke avond gebruikt. Nu ik dit doe, merk ik pas hoe vies mijn huis soms kan zijn. Zelfs op dagen dat ik geen make-up draag, kan er toch een heleboel viezigheid van mijn gezicht af komen. Een goede gezichtsreiniger hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelf heb ik er eentje van het huismerk van mijn drogist en deze werkt heel goed.

Reageren is niet mogelijk.