Goedkoop telefoon abonnement? Een stappenplan

Goedkoop telefoon abonnement? Een stappenplan

Het uitzoeken van een nieuw telefoon abonnement is altijd zo veel gedoe. Niet alleen moet je de verschillende providers met elkaar vergelijken in hun kosten, de hoeveelheid data, en andere voor- of nadelen. Ook moet je de telefoon specificaties met elkaar vergelijken. Ontzettend veel werk. Een goedkoop telefoon abonnement vinden is knap lastig met al die verschillende elementen. Je wordt al gauw gepakt, je denkt dat je korting hebt gekregen maar achteraf gezien is het abonnement duur. Daarom hier een stappenplan voor het vinden van een goedkoop telefoon abonnement.

Bekijk je verbruik

Het belangrijkste om te bepalen voordat je op zoek gaat naar een goedkoop telefoon abonnement, is je daadwerkelijke verbruik. Je kunt het beste op je huidige telefoon je dataverbruik bekijken. Zit je onder de 5 GB per maand aan verbruik? Dan weet je dat je ook je telefoon abonnement hierop kunt uitzoeken. Als je veel op de wifi zit en nog minder verbruikt kun je gaan voor een abonnement met 2 GB. Wel moet ik even melden dat je tegenwoordig met zo’n snelle 4G verbinding al meer data verbruikt dan je vroeger deed met 3G, puur omdat het kan. Dat gaat vanzelf. Ook heb je abonnementen zonder limiet op je verbruik, maar die zijn vaak een stuk duurder.

Kies een toestel

Dit kun je doen door te gaan kijken naar je budget voor een goedkoop telefoon abonnement over het algemeen. Als je echt een heel goedkoop telefoon abonnement wil kun je het beste een midrange telefoon nemen. Deze doen het namelijk nog steeds prima in vergelijking met de nieuwste iPhone. Je kunt toestellen vergelijken door de namen van de toestellen in Google in te toetsen met ‘vs’ ertussen, dan krijg je een vergelijking. Dan is het een kwestie van het toestel kiezen dat het beste uit de verf komt.

Vergelijkingssites

Als je eenmaal een telefoon (of een paar telefoons die interessant zijn) hebt uitgekozen, kun je naar een vergelijkingssite gaan. Zulke sites pakken alle abonnementen die er zijn, en laten de goedkopere automatisch zien. Je filtert op de telefoons die je interessant lijken, en je hebt al gauw een provider die het het goedkoopst aanbiedt. Op deze manier heb je sowieso een goedkoop telefoon abonnement. In ieder geval de goedkoopste die op het moment wordt aangeboden voor het toestel dat je wilt. Hopelijk helpt dit je om te kiezen tussen alle abonnementen. Veel plezier met je nieuwe telefoon, en je goedkope abonnement. Dat is pas voordelig kopen!

Reageren is niet mogelijk.