Tips om goedkoop de allerleukste dingen te doen

Tips om goedkoop de allerleukste dingen te doen

Uiteraard is het enorm belangrijk om altijd leuke dingen te blijven doen. Daar leven we immers voor. Een beetje genieten moet kunnen. Wat dan weer een beetje jammer is aan dit hele aspect, is dat veel leuke dingen vaak veel te veel geld kosten. Om je daar een beetje mee te helpen hebben we verschillende tips voor je op een rij gezet, zodat je alsnog leuke dingen kan doen maar het niet zo’n gigantische aanslag is op je bankrekening.

  1. Gebruik kortingscodes

We hebben er allemaal van gehoord, maar hoe vaak gebruik je nou echt een kortingscode? Het gebruik van kortingscodes is in de Verenigde Staten een echte rage, maar in Nederland wil het om de een of andere reden niet echt werken. Dat is jammer, want op deze manier worden er een hoop euro’s misgelopen. Wist je dat er ook kortingscodes bestaan op spa-behandelingen?  Zo kan je een heerlijk dagje naar een wellness centrum bij jou in de buurt en af en toe nog een vriendin uitnodigen ook, gezien je hier tot maar liefst 75% korting mee kan krijgen!

  1. Op zoek naar gratis activiteiten

Ja, er zijn ook voldoende gratis activiteiten te doen. Ga eens op zoek naar reisbloggers die weleens iets over jouw stad hebben geschreven. Zij weten ongetwijfeld de beste gratis dingen om te doen in jouw stad. Vooral de zomers staan bomvol gratis activiteiten. Dan worden er ’s avonds in parken vaak concerten gehouden of films laten zien. Maar ook in de winter kan je vaak terecht bij concertgebouwen voor een gratis optreden!

  1. Hou het simpel

Om iets leuks te doen, hoef je echt niet allerlei ingewikkelde capriolen uit te halen en tonnen geld uit te geven. Dat is misschien een misverstand van de 21e eeuw. Kan je je niet meer herinneren dat we op zondagmiddag gezellig met zijn allen spelletjes deden? Of het nou regent of de zon schijnt, er zijn ontelbare spelletjes die je binnen en buiten kan doen en waardoor je toch lekker gezellig samen kan zijn. Of op een lekkere dag, pak een picknickmand in en ga lekker lunchen in de natuur. Maak een boswandeling. Of wees eens creatief en zoek alle oude spullen op in je huis om er iets nieuws van te creëren!

  1. Sparen!

Wil je toch een keer wat bijzonders doen maar heb je er simpelweg geen geld voor? Hou dan de acties van jouw lokale supermarkten in de gaten. De Albert Heijn bijvoorbeeld heeft regelmatig spaaracties voor enorme kortingen voor de Efteling. Zo zijn er regelmatig nog vele andere spaaracties voor pretparken en andere leuke dingen om te doen.

  1. Ga op ontdekkingstocht!

Al helemaal als je een studenten OV kaart hebt is dit absoluut ideaal, maar zelfs zonder deze treinkorting kan je makkelijk op ontdekkingstocht gaan door eigen land. Zo’n beetje iedere grotere stad waar wat toeristen komen heeft een aanbod van gratis wandeltours, met of zonder gids, waardoor je de mooiste plekjes van de stad verkent zonder ook maar een cent uit te geven. Je kan natuurlijk ook wat meer van de gebaande paden gaan. Wat dacht je van een fietstocht door het Groene Hart? Of wandel een van Nederlands’ prachtige wandelroutes, zoals het Pieterpad! Zo zijn er nog ontelbare mogelijkheden om op ontdekkingstocht te gaan in eigen land.

Reageren is niet mogelijk.